Fruitvliegjes Val

fruitvliegjes op blad bestrijden

Kleverige vallen
Sommige kleverige fruitvliegjes vallen kunnen worden gebruikt die niet noodzakelijkerwijs de vliegen aantrekken maar ‘toevallig’ ook een bepaald aantal volwassen vliegen vangen.

Zelfgemaakte vallen
Een zelfgemaakte fruitvliegjes val is een kopje met gewone witte of appelcider azijn onder een geperforeerde afdekking. Volwassen vliegen worden aangetrokken door de azijn en worden gevangen in de vloeistof. Dit is goed om sommige individuen te monitoren en te verminderen, maar elimineert de populatie niet. Het kan er wel voor zorgen dat er niet nog meer eitjes worden gelegd waardoor de populatie minder snel vermeerdert.

Gemakkelijke thuisoplossingen

Ontdoe je van overrijp fruit
De gewone huishoudelijke fruitvlieg legt eieren in de buurt van een natte voedselbron, zoals natte vloeren, waar mogelijk gistend voedsel is weggespoeld, en overrijp fruit. De larven komen uit en voeden zich met het natte, zoete voedsel. Ten slotte verpopt de pup of rust hij uit tot hij als volwassene tevoorschijn komt. Of gebruik het fruit dat overrijp of rot is om een val te maken:

fruitvliegjes rot oud fruit

Maak een trechter met een stukje papier en plak het dicht. De fruitvliegjes komen door het kleine gaatje aan de onderkant maar ‘kunnen’ er niet uit!

Fruitvliegvoeding
Hoewel het niet praktisch is om vers fruit uit het huis te houden, is het beste om fruit niet overrijp te laten worden. Het verwijderen van overrijp fruit zal de besmetting helpen verminderen.

Professionele inspectie of fruitvliegjes vallen
Hoewel er een aantal pesticiden en vallen zijn om te helpen bij het beheersen van volwassen fruitvliegpopulaties, is het richten op de bron van de besmetting noodzakelijk voor resultaten op de lange termijn.

Over het algemeen is het niet eenvoudig om fruitvliegpopulaties te bestrijden. De beste manier van handelen is om een ​​professioneel bedrijf voor ongediertebestrijding een inspectie te laten uitvoeren en naar de bron te laten zoeken op basis met hun jarenlange opleiding en ervaring. De bron is misschien niet altijd op fruit, maar kan ook onder kasten, in gistvloeistoffen of achterblijven op dweilen.

Alle mogelijke fok- en voedselbronnen moeten onderzocht worden om met succes een fruitvlieg plaag onder controle te houden. Soms is het voor huiseigenaren moeilijk om elke mogelijke bron te vinden waardoor fruitvliegjes terug kunnen keren. Ongediertebestrijding zijn getraind om persistente populaties aan te pakken.

Notitie:
De meest voorkomende fruitvliegen in huizen kunnen zeer hinderlijk ongedierte zijn, vooral in de keuken. De gewone fruitvlieg moet niet worden verward met fruitvliegen die ernstige schade aan de fruitproductie op de landbouw veroorzaken. Terwijl de gewone fruitvlieg bij warm weer buiten kan worden gevonden, voelt deze vlieg zich niet aangetrokken tot vers fruit aan de bomen.